Ànec dins de canelons en la seva màxima expressió. Restaurant Trull d'en Francesc. Boadella d'Empordà.

*Tastet de Canelons de Catalunya #11


Dades tècniques:

OnRestaurant Trull d'en Francesc
Quan: 1 de març de 2020. 
Àpat: Dinar.
Caneloners: Dos.
Nom al menú"Canelons d'ànec confitat amb beixamel de ceps"
Descripció: 
Unitats per ració: Tres.
Farcit: Carn
Preu: 13 €



Anàlisi:
Al Trull d'en Francesc hem fet un 2x1. Com que hi vam anar seguint la recomanació de la #canelonaire @juditbiel a twitter, i a la carta tenien dos plats de canelons diferents, no ens hem pogut estar de demanar aquests d'ànec.

Els canelons d'ànec arriban a taula en una cassoleta de terrissa blanca on hi van 3 unitats.

Aquest plat entra als ulls provocant somriure i salivera. El formatge rapé emmental que fan servir en el gratinat és una aposta segura per aconseguir el torrat que tot canelonaire desitja.

Ens alegrem que la quantitat de beixamel no sigui excessiva. En aquest cas han afegit ceps naturals cuinats i triturats (ens diuen) a la beixamel, cosa que la potencia tant el gust com l'aroma i la fa molt més agradable.

El farcit són figues d'un altre paner. Des d'un primer moment, ja podem distingir els grans trossos de carn dins el caneló. Súpernatural. Ens costa fins i tot que s'aguanti la farsa per fer una foto a la secció. Cuinen l'ànec i després el tallen amb ganivet (no el trinxen amb màquina!). Val a dir que és un farcit sorprenent, pel gènere i per com està cuinat.

Conclusió:
Un encert elaborar una beixamel de ceps que acompayi els canelons d'ànec. La carn d'ànec és molt més fibrosa i dura que la de "tusinu" o vedella, en canvi, la tècnica de confitat li proporciona suavitat i melositat. Una carn, apriori menys saborosa que la clàssica, combinada amb l'aroma dels bolets, fa que menjar aquests canelons d'ànec sigui una experiència recomanada.


Avaluació (de 0 a 10):
Presentació: 7,75
Beixamel: 9
Farcit: 8,85
Qualitat/Preu: 8,75



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canelons que no són el que semblen. Rostisseria Mòbil Chica 'El rey del pollo' . Mercat de Riells

"Canelons can Gaig". Els canelons més mediàtics al llarg dels anys

Els canelons de sempre de rostit ben cuidats i cuinats. Restaurant Trull d'en Francesc. Boadella d'Empordà.