La qualitat altíssima soprenent en uns canelons que venen a casa. Al Kostat. Barcelona.

*Tastet de Canelons de Catalunya #17


Canelons de confinament #3





Dades tècniques:

OnAl Kostat (Encàrrecs 24h. abans, per endur o els porten a casa)
Quan: 27 demaig de 2020. 
Àpat: Dinar.
Caneloners: Tres.
Nom al menú"Canelons de pollastre ecològic, una mica de porc i molt poca vedella gratinats al forn"
Descripció: al nom del plat
Unitats per ració: dos
Farcit: Carn
Preu: 12 € + despeses d'enviament si escolliu delivery


Anàlisi:
Hem aterrat a la fase1. Ens permeten fer trobades amb grups de fins a 10 persones. Els caneloners no només hem estat orfes de canelons sinó també de les nostres trobades per fer tastets. Decidim que la primera reunió per avaluar (encara en confinament) ha de ser especial. D'entre el llistat que tenim al blog dels canelons per endur o a domicili, decidim demanar els canelons de Al Kostat que a més fan servei delivery.

Els canelons arriben a casa puntuals i de manera impecable. El packaging és fantàstic. Tàpers eco de cartró (reciclables) i el menjar al seu lloc. En un primer moment no sabem com fer l'unboxing...però el fulletó que ve amb la comanda ens explica que està al revés (protegit amb paper encerat, fàcil de desemmotllar) i que s'ha de volcar a la safata del forn. Queden el formatge i mantega a sobre, a punt de gratinar.

La ració és de dos canelons. No, no et quedes amb gana...perquè cada caneló és de gran diàmetre i de teca contundent. 

La beixamel s'amalgama amb la combinació perfecte de formatges del gratinat i la mantega de tòfones per aconsegueir un torrat espectacular, una bona textura, quantitat justa i sabor espectacular.

La pasta, seguint la línia d'uns canelons de categoria, és fresca i d'elaboració pròpia. Força gruixuda, entenem que per suportar el farcit.

El farcit és un rostit clàssic, però ja ens avisen de les diferents proporcions del tipus de carn que hi posen, bàsicament pollastre (de qualitat) i menys porc i vedella. De ben segur guarden bé el secret que dona aquest sabor tan característic a la farsa... Pel què fa a la textura hi ha discrepàncies entre els caneloners. Per algú és perfecte veure els trossos que es veuen a simple vista i que indiquen que la carn és abundant. Algú s'estima més fluïdesa.
Ens hem quedat amb el dubte de saber-ne més...ara, nosaltres, ens els seguirem menjant!


Conclusió:
Celebrem les cuines i professionals que estimen els canelons. El cas de Jordi Vilà d'Al Kostat és un d'aquest. Pensen i elaboren el plat d'una manera integral, tenint en compte que uns bons canelons han d'agermanar diversos aspectes i que tots són importants: la beixamel i els formatges del gratinat són increibles, la pasta fresca pròpia (un xic gruixuda per al nostre gust), i una farsa treballadíssima, construeixen uns dels millors canelons que tastarem, segur.


Avaluació (de 0 a 10):
Presentació: 9,16
Beixamel: 9,33
Farcit: 8,83
Qualitat/Preu: 9,08




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canelons que no són el que semblen. Rostisseria Mòbil Chica 'El rey del pollo' . Mercat de Riells

"Canelons can Gaig". Els canelons més mediàtics al llarg dels anys

Els canelons de sempre de rostit ben cuidats i cuinats. Restaurant Trull d'en Francesc. Boadella d'Empordà.