Canelons de rostisseria de proximitat. Rostisseria Xarcuteria Isabel. Barcelona.

*Tastet de Canelons de Catalunya #2


Dades tècniques:


OnRostisseria Xarcuteria Isabel. (Google Maps)
Quan: 19 de gener de 2020. 
Àpat: Dinar.
Caneloners: Dos.
Nom al menú: (En aquest cas a la pissarra de plats) "Canelones"
Descripció: “Canelons (safata tres unitats)”
Unitats per ració: Tres.
Farcit: Carn
Preu: 6,50€

Anàlisi:
Ens apropem als canelons d'establiment de menjar preparat (casolà?). Aquest és un món incert. A priori serveixen menjar per emportar que se li suposa bona qualitat, tot i que alguna vegada et pots endur alguna sorpresa, en ambdós sentits.


Pissarra de productes 
Una cosa que normalment és estàndard és l'atuell que conté els canelons: una safata d'alumini. Ens els serveixen calentons (acabats de sortir del forn).
No podem veure la disposició dels canelons a simple vista pel gratinat i la quantitat de beixamel de la safata.

Anem pel gratinat. Fa venir gana. Els filets del formatge que ocupen la superfície estan fosos i el torrat, enfosquit en una disposició harmònica, ens presagien un bon dinar.

La beixamel és abundant i amb una densitat perfecte, sobretot per als panarres...ja ens enteneu. El seu sabor és extraordinari. Suau i cremosa. A la botiga ens expliquen que està feta amb ceba ratllada (a més dels ingredients habituals).

Tenim una tècnica per treure els canelons de les safates molt entrenada, però no hem acabat d'encertar el cilindre... La pasta són plaques de les de "tota la vida" bullides de la manera clàssica. Tenen el punt just de cocció i per si soles son prou saboroses.


Ataquem el farcit. Fins ara anàvem molt bé, però la farsa d'aquests canelons té molt poc gust, resultat, segurament, que els seus ingredients són bàsicament vedella i un xic de coll de porc. El color és fosc i la textura de les fibres indica que no ha estat passat excessivament per la picadora (cosa que, nosaltres, valorem).

Conclusió:
El sabor d'aquests canelons prové del formatge del gratinat i de la beixamel. Si considereu important aquests dos aspectes en el plat, us agradarà. molt. Si per al contrari, el que compta per vosaltres és la pasta i el farcit (acostumeu a apartar grans quantitats de gratinat i beixamel) us frustrarà.

Detall de la secció del caneló
Us deixem l'avaluació en base al nostre criteri (com sempre absolutament poc neutral). 


Avaluació (de 0 a 10):
Presentació: 8,25
Beixamel: 9
Farcit: 6,5
Qualitat/Preu: 8,5




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canelons que no són el que semblen. Rostisseria Mòbil Chica 'El rey del pollo' . Mercat de Riells

"Canelons can Gaig". Els canelons més mediàtics al llarg dels anys

Els canelons de sempre de rostit ben cuidats i cuinats. Restaurant Trull d'en Francesc. Boadella d'Empordà.