Canelons d'una pastisseria sense gluten i sense lactosa...amb gust de canelons! Pastisseria La Trufa d'Or. Sant Adrià de Besòs.

*Tastet de Canelons de Catalunya #8


Primer tastet d'un caneloner convidat.
L'amiga Lucía Martín de Villodres ens ha fet arribar la ressenya del seu tastet.

Dades tècniques

OnPastisseria "La Trufa d’Or"
Quan: 10 de febrer de 2020.
Àpat: Dinar.
Caneloners: Dos.
Nom al menú: “Canelons farcits de carn sense gluten i sense lactosa”.
Descripció: La del nom al menú.
Unitats per ració: Tres.
Farcit: Carn.
Preu: 8,50€

Anàlisi:
Aquest serà un tastet diferent dels anteriors. En aquest cas, farem una visita a la pastisseria i confiteria La Trufa d’Or. Exacte, una pastisseria. No us deixeu enganyar pel tipus d’establiment. A més d’elaborar postres i pastissos diversos, també cuinen plats casolans per emportar, com és el cas dels canelons.

En aquesta ocasió, no ens hi quedarem a dinar, sinó que ens emportarem els canelons a casa. Com ja hem comentat abans, aquest serà un tastet ben diferent!

Abans de trobar La Trufa d’Orens va  envair la curiositat per saber si a Catalunya es feien canelons lliures d'al·lèrgens i que fossin assequibles econòmicament. Considerem que cap canelonaire s’ha de quedar sense gaudir d’un bon plat de canelons.

Doncs bé, mentre investigàvem sobre el tema, un dels nostres canelonaires ens va comentar que al seu poble hi havia un establiment que cuinava plats especialment  preparats per a tots aquells clients que patissin alguna mena d'al·lèrgia alimentària i que actualment promocionaven productes casolans sense gluten i sense lactosa, intoleràncies  més comunes del que podem arribar a pensar.

Sabent això, dos caneloners ens vam dirigir a La Trufa d'Or i al seu aparador vam veure que tenien canelons farcits de rostit, de bacallà i de verdures, tots ells aptes per a intolerants al gluten i a la lactosa. Per  començar,  vàrem comprar només una safata de canelons farcits de carn rostida. En aquesta safata, hi havien sis canelons, tres per a cada un, i va ser més que suficient! És cert que vàrem trobar a faltar una mica més de beixamel… Però tot i així, el farcit suplia de bon grau aquesta mancança. En aquest farcit, vàrem detectar un cert gust a ceba, que acompanyava la carn de vedella.

El diàmetre del caneló era més aviat quadrat, perdent la forma rodona original. Aparentment, l’estructura que tenia era més pròxima a la de la lasagna. Tenia una textura molt suau (el caneló es desfeia a la boca) i un gratinat ben cruixent.

Conclusió:
Ha estat un bon tast en general, millor del que ens pensàvem. Al principi teníem com una certa desconfiança perquè pensàvem que amb la falta de gluten i de lactosa, els canelons  serien més aviat insípids, però estàvem equivocats. Ens hem emportat una grata sorpresa. Respecte al preu, també ens vam endur una sorpresa del tot positiva, ja que era prou assequible en relació a la quantitat qualitat dels canelons que hi havia a la safata.

Ja ho sabeu, si sou uns fanàtics dels canelons però patiu intolerància al gluten o a la  lactosa, per exemple, no patiu. Establiments com la Trufa d’Or us oferiran safates ben generoses de canelons lliures d’al·lèrgens, d’un gust 100% recomanable.

Avaluació (de 0 a 10):

Presentació: 6
Beixamel: 6,5
Farcit: 8
Qualitat/Preu: 7

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canelons que no són el que semblen. Rostisseria Mòbil Chica 'El rey del pollo' . Mercat de Riells

"Canelons can Gaig". Els canelons més mediàtics al llarg dels anys

Els canelons de sempre de rostit ben cuidats i cuinats. Restaurant Trull d'en Francesc. Boadella d'Empordà.