Els nervis de l'estrena. Canelons del Restaurante Nogal. Barcelona.
*Tastet de Canelons de Catalunya #1
Dades tècniques:
On: Restaurante - Casa de Comidas Nogal.
Quan: 18 de gener de 2020.
Àpat: Dinar.
Caneloners: Quatre.
Nom al menú: “Cassoleta de canelons” (al menú del dia “Canelones caseros gratinados con queso”. Ens asseguren que és el mateix plat que el que tenen a la carta)
Descripció: “Canelons de carn gratinats al forn amb beixamel i formatge”
Unitats per ració: Tres.
Farcit: Carn
Preu: 8,95€
Anàlisi:
Avui comencem el viatge gastronòmic per descobrir (i compartir) els canelons que es serveixen arreu del país. Estem inquiets perquè sabem en què ens volem fixar, però ja se sap que el primer cop sempre s'està neguitós.
![]() |
Detall de la ració de "Cassoleta de canelons" |
La forma dels tres canelons que són la ració, no es distingeix a simple vista, per tant la beixamel els cobreix completament. El formatge que corona els canelons és formatge ratllat poc greixós, es distingeixen els fils i no fon, sinó que queda torrat (un dels plats que ens serveixen està un xic cremat).
La beixamel és correcte, té una textura adequada, amb una quantitat suficient per banyar els canelons i s'hi nota la nou moscada. No ens ha cridat per sucar-hi pa.
![]() |
Detall d'un caneló |
El farcit està molt bo. Es nota que la carn està trinxada i es veu natural perquè es distingeix la filatura de les fibres. El color és atractiu i l'olor encara fa venir més de gust atacar-lo. En boca, es nota que hi domina el pollastre, però el sabor està equilibrat. Efectivament ens confirmen que duu pollastre, vedella i porc (a nosaltres ens agrada dir “tusinu”).
Conclusió (*):
Tenim discrepàncies en relació a la temperatura del plat, però en general ens hauria agradat més calent.
El mos amb tot els ingredients integrats ens sembla força bo. Tot i que no ho hauríem dit amb aquest tipus de formatge, com que la resta d'ingredients dominen prou, fa que el sabor de tot el conjunt aconsegueixi un bon equilibri, que un formatge més greixós potser hauria espatllat.
(*) Com que és el primer tast, ens costa fer una avaluació tenint en compte la línia general dels canelons que anem menjant per poder-los comparar i ser més acurats.
Avaluació (de 0 a 10):
Presentació: 6,25
Beixamel: 6,5
Farcit: 7,5
Qualitat/Preu: 8
Ei, en la valoració a mi em falta com a mínim un criteri tenir en compte, que és la pasta. Si és de bona qualitat i està cuita correctament. D'altra banda, el tema gratinat potser també pordrieu mirar d'incloure'l. Una abraçada!!!
ResponEliminaHola Albert.
EliminaPrimer de tot, gràcies per fer-nos el comentari. Volem exposar la nostra opinió en relació als canelons que tastem i que us sigui útil. Hem parlat del gratinat i la pasta, però potser no amb el detall que esperaves.
Mirarem de perfilar millor les característiques en propers tastets.
Saluti bons aliments!