Els canelons de sempre de rostit ben cuidats i cuinats. Restaurant Trull d'en Francesc. Boadella d'Empordà.

*Tastet de Canelons de Catalunya #16



Dades tècniques:

OnRestaurant Trull d'en Francesc
Quan: 1 de març de 2020. 
Àpat: Dinar.
Caneloners: Dos.
Nom al menú"Canelons casolans ben gratinats"
Descripció: 
Unitats per ració: Tres.
Farcit: Carn
Preu: 10,5 €

Anàlisi:
En la nostra visita a El Trull d'en Francesc van tastar els canelons d'Ànec i vam aprofitar per degustar també els clàssics de rostit.

Els porten a la cassoleta de terrissa, en aquest cas marró on s'hi distingeixen 3 canelons de mida estàndard.

L'aspecte és magnífic. Un gratinat impecable, amb aquell torrat a taquetes i el formatge (ens informen que fan servir rapé emmental) perfectement fos i, després del tastet comprovem que amb la quantitat adequada.

La beixamel és molt suau, potser massa, tirant a insípida. La quantitat i la textura sedosa és la ideal per impregar cada mos del caneló, sense fer-se pesada ni dominar en boca.

El farcit es veu molt natural. Aconsegueixen una bona densitat per a l'embolcallat i diàmetre. Es veuen els trossets, que no fils, de la carn. Preguntem i el "jefe" ens confirma: coll de porc, coll de vedella i "panceta" (cansalada). Ho rosteixen tot junt amb molta ceba, pastanaga i també hi posen "chalota" (escalunya). Cohesionen tots els elements amb "maizena" (fècula fina de blat de moro).
Per acabar, passen el rostit per la màquina de trinxar amb forat de diàmetre gran, així no obtenen una pasta fina, sinó una amalgama amb trossets lligats. Això a algun caneloner no li agrada (s'estima trossos més grans, desfilats).

Conclusió:
El Trull d'en Francesc estava ple el dia que hi vam anar. Arribar-hi requereix circular per carreteres comarcals fins arribar a un assut a la vora de la Muga. Les cassoletes de canelons no deixaven de sortir de la cuina. 
Els propietaris saben que els canelons són un dels seus plats estrella i no els descuiden. Elaboren un producte que agrada i que, no per haver de fer-ne quantitat ha perdut l'essència.

Comencem a perdre la por a preguntar als restaurants. El fet que ens entusiasmem amb un plat fa que, els que l'elaboren, els encanti explicar-nos com el cuinen.

Avaluació (de 0 a 10):
Presentació: 7,75
Beixamel: 7,25
Farcit: 7,75
Qualitat/Preu: 8,5


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canelons que no són el que semblen. Rostisseria Mòbil Chica 'El rey del pollo' . Mercat de Riells

"Canelons can Gaig". Els canelons més mediàtics al llarg dels anys