Canelons de rostit amb un rostit que no és el de la "iaia". Topik Restaurant. Barcelona

*Tastet de Canelons de Catalunya #14

Canelons de confinament #1


Dades tècniques:

OnTopik Restaurant (Per endur i a domicili)
Quan: 15 de maig de 2020. 
Àpat: Dinar.
Caneloners: Dos.
Nom al menú"Canelones de rustido"
Unitats per ració: dos
Farcit: Carn
Preu: 8 €
Observacions: del menú per endur / a domicili


Anàlisi:
Tastet de canelons de desescalada. A Barcelona encara estem a la fase 0. No podem fer cap àpat als restaurants, però per sort ens els cuinen, envasen i els podem recollir acabats de sortir del forn o ens els porten a casa.

Aquesta opció és la que Adelf Morales, xef del Topik, va posat en marxa per mirar de tirar endavant el negoci. A nosaltres en agrada aquesta empenta, de ben segur els seu canelons també reflecteixen la personalitat de qui els cuina.

Els dos canelons venen dins la safata d'alumini corresponent, a punt per gratinar.

La beixamel té un punt dolç. Aquest sabor li ve perquè està feta amb ceba cuita a foc lent ("pochada") i amb vi blanc. La quantitat és la perfecta per untar cada tall del caneló, sense embafar. La densitat de la salsa considerem que està al punt. El formatge està ben escollit en potència i quantitat.

Observem la pasta. El seu color groc intens ens indica que no és la pasta seca de blat industrial de tota la vida. En boca transmet una personalitat que està acord amb la beixamel que la impregna i la farsa que embolcalla.

Com ens imaginàvem, el farcit és un rostit especial. Morales ens revela que ha posat a la cassola papada crua, pollastre i peus de porc. Ho ha rostit amb verdures i aromatitzat amb vi ranci i brandi. Un nou encert és fer una farsa a grosso modo, deixant els trossos de carn perfectament distingibles.


Conclusió:
Com ens alegrem que al Topik també hagin optat per oferir-nos els seus canelons de rostit en època de desescalada. I encara ens alegra més que l'esperit rebel i inconformista del cuiner formi part dels seus plats.
El clàssic rostit ha deixat de ser clàssic al Topik. Estimem aquells professionals que donen la mateixa importància a la qualitat de la pasta que a la resta del plat. Un puntàs la tria del tall que es rosteix a la cassola. Menció especial als peus de porc, que li donen un aire innovador i un sabor difícil de no voler-lo tornar a tastar de nou.


Avaluació (de 0 a 10):
Presentació: 7,625
Beixamel: 8,5
Farcit: 9
Qualitat/Preu: 7,5


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canelons que no són el que semblen. Rostisseria Mòbil Chica 'El rey del pollo' . Mercat de Riells

"Canelons can Gaig". Els canelons més mediàtics al llarg dels anys

Grans canelons despullats de segon plat de menú. Restaurant "El cruce". Sant Celoni.