Ens endinsem en conceptes menys clàssics. Canelons del Tipotapa Barcelona

*Tastet de Canelons de Catalunya #3


Dades tècniques:

On: Tipotapa Barcelona
Quan: 23 de gener de 2020. 
Àpat: Sopar.
Caneloners: Dos.
Nom al menú: "Caneló de rostit i foie amb beixamel trufada"
Descripció: la del nom al menú
Unitats per ració: Un.
Farcit: Carn
Preu: 7,80€

Anàlisi:
Avui sopem a un espai allunyat de l'establiment dels canelons clàssics. Un concepte de tapes de moda, que inclou a la carta una reinvenció del caneló, que ens crida l'atenció (ens ha sortit un rodolí)

El caneló ve sobre un plat de terrissa (?) rectangular i fosc. És un caneló de mida XL, més llarg i gruixut que els habituals. L'olor és molt característica: no hi ha dubte que duu tòfona. Ens topem de primeres amb el primer però. El caneló ve envoltat amb escames de sal Maldon. Després ho comentem.

Aquest caneló no ve amb formatge ni gratinat.

La beixamel trufada "envernissa" el cilindre, no l'embolcalla. Té una textura molt més densa, el color és més fosc que el clàssic i el sabor de la tòfona (que és d'aquells que creen controvèrsia, com la que hem tingut nosaltres) hi domina.

Per poder oferir un caneló amb aquesta mida, han trobat la solució de solapar dues plaques de caneló, la qual cosa fa que hi hagi una zona molt gruixuda, a més, creiem que li falta un xic de temps de cocció a la pasta; ens ha costat tallar el cilindre sense que es desmuntés.

El farcit d'aquest macro caneló porta vedella i foie d'ànec sobregits amb ceba. Es veu una farsa natural. El foie se suposava, perquè no l'hi vam notar, potser li aportava melositat. Era un farcit poc gustós.

Conclusió:
Aquest concepte de decoració moderna amb la sal Maldon amb el que han decidit vestir el plat, fa que cada mos agafi aquesta sal i espatlli el sabor de base del caneló.
Intentem apartar la sal per apreciar millor el sabor del caneló pròpiament dit. El fet que la beixamel trufada pinti el caneló el trobem encertat, perquè la tòfona és un bolet molt potent que, amb massa quantitat hauria embafat.

Al Tipotapa han aconseguit trobar l'equilibri de sabor al caneló entre la beixamel amb tòfona i el farcit suau. Un farcit més fort no casa amb aquesta beixamel, elaborada en potència i quantitat justa per a aquest plat.

Avaluació aquest cop molt pensada. Tantes coses noves ens han fet replantejar els criteris, com ja sabeu del tot discutibles 

Avaluació (de 0 a 10):
Presentació: 7,5
Beixamel: 7,75
Farcit: 7,5
Qualitat/Preu: 7,75



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canelons que no són el que semblen. Rostisseria Mòbil Chica 'El rey del pollo' . Mercat de Riells

"Canelons can Gaig". Els canelons més mediàtics al llarg dels anys

Els canelons de sempre de rostit ben cuidats i cuinats. Restaurant Trull d'en Francesc. Boadella d'Empordà.