Transgredim els cànons I (verdures). Canelons del Terra d'escudella. Barcelona.
*Tastet de Canelons de Catalunya #5
Dades tècniques:![]() |
On: Terra d'escudella.
Quan: 30 de gener de 2020.
Àpat: Sopar.
Caneloners: Quatre.
Nom al menú: "Canelons de verdura amb beixamel de bolets".
Descripció: la del nom al menú.
Unitats per ració: Tres.
Farcit: Verdures
Preu: 11€
Anàlisi:
Ens citem a un dels espais explícitament més reivindicatius del barri de Sants. Ben aprop de la concorreguda plaça d'Osca, poca gent no coneix el Terra d'escudella i les seves propostes que revisionen la cuina nostrada.
El gratinat té molt bon aspecte. Ho aconsegueixen fent servir formatge "Cadí" (català, no podia ser d'una altra manera aquí), ens diuen, que els assegura que fongui i que es torri harmònicament.
La beixamel, en aquest plat és "de bolets". Fan servir una mescla de bolets en pols que afegeixen a la salsa. Color fosc i gust de bolets, que és el que prometen. Una textura molt densa i la quantitat, potser excessiva, ens la fa un xic pesada.
Els canelons cremen en arribar a taula. Encara estem fent la primera foto i un caneloner ja té un mos a la boca...però el darrer caneloner està bufant una bona estona.
Tenim davant un caneló embolicat amb les plaques de pasta clàssica, quadrada i que venen farcits amb una pasta de verdures que té una consistència, tenint en compte els ingredients, que sorprèn, tant o més com el seu sabor.
Avui ens convertim en caneloners que actuem amb nocturnitat i traïdoria. Qüasi de manera clandestina tastem uns canelons de verdures! i quines verdures...a la cuina aconsegueixen lligar afegint beixamel un farcit que cada àpat canvia, segons les verdures de temporada, ens explica la cambrera: no aconseguim esbrinar que duu avui, si esbergínia, pastanaga, carbassó, pebrot...a la cuina van de bòlit i no ens poden atendre. Sigui com sigui, val la pena transgredir.
Conclusió:
Sota el risc de cometre sacrilegi canelonil i rebre els pals dels canelonaires més tradicionals, no hem volgut deixar passar l'oportunitat de degustar un dels canelons més coneguts del barri de Sants de Barcelona, però que s'allunya del tradicional de carn. El sabor del caneló està molt aconseguit, però la quantitat de beixamel i formatge del gratinat, el fa pesat, més si tenim en compte que l'hem sopat, cosa que, reconeixem, és un hàndicap en l'avaluació.
Avaluació (de 0 a 10):
Presentació: 7,25
Beixamel: 7,87
Farcit: 8,12
Qualitat/Preu: 7,25
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada