Visita a un clàssic per tastar canelons que no fallen. Fonda Europa. Granollers.

*Tastet de Canelons de Catalunya #6


Dades tècniques:
On: Fonda Europa
Quan: 2 de febrer de 2020. 
Àpat: Dinar.
Caneloners: Quatre.
Nom al menú"Canelons Fonda Europa"
Descripció: -
Unitats per ració: Dos, el doble de llargs.
Farcit: Carn
Preu: 14€



Anàlisi:
Avui visitem el Vallès Oriental. Anem a dinar a la Fonda Europa de Granollers, establiment que serveix menjars des de 1771. A ben pocs dels que llegiu aquesta ressenya no us sonarà el nom.
Triem els canelons tradicionals, tot i que a la carta també ofereixen canelons de bolets. Els mengem de segon plat després d'un primer lleuger.

Els canelons arriben a taula en el clàssic plat de pisa blanc. Els dos canelons llarguíssims que ens porten van de banda a banda del plat i estan rematats amb dues cullerades extra de beixamel. En un primer moment hem pensat que ens havien portat dos canelons de mida estàndard enganxats, però no. Ens han explicat que encarreguen la pasta fresca amb una mida doble per servir canelons el doble de llargs que els normals.

Parlant de la pasta: no hi domina cap sabor especial. Ens diuen que la hidraten fins a tenir la fermesa que necessita l'embolicat del farcit.

La temperatura del producte és perfecta per començar a queixalar. 


El gratinat que corona els canelons és impecable. Formatge fos i dauradet en el punt just. 

La beixamel del plat la trobem amb la quantitat i textura adequada per no embafar.
A nosaltres en sembla un xic salada (sempre segons el nostre paladar).

Hem preguntat pel farcit. Atenció: rosteixen galta de vedella, costella de porc, cansalada, pollastre i fetge, amb la proporció que tenen establerta de sempre, amb ceba, all i un punt de pastanaga. Lliguen la farsa amb beixamel per aconseguir la textura que necessiten. Podeu observar que el resultat a simple vista ofereix un gran aspecte.

Conclusió:
El tastet d'avui ens ha sorprès agradablement. Ja veníem pensant a degustar un gran caneló, però de vegades, anar amb grans espectatives no és una bona idea. Per sort, avui l'hem encertat. A la Fonda Europa han conservat l'esència i el sabor tradicional amb una presentació innovadora. No s'han acomodat a la fama i serveixen un menjar que farà gaudir els canelonaires.

La nostra avaluació se situa a la banda alta de la forquilla, com es mereixen es canelons de la Fonda Europa:

Avaluació (de 0 a 10):

Presentació: 8,625
Beixamel: 7,25
Farcit: 8,375
Qualitat/Preu: 8,125





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Canelons que no són el que semblen. Rostisseria Mòbil Chica 'El rey del pollo' . Mercat de Riells

"Canelons can Gaig". Els canelons més mediàtics al llarg dels anys

Grans canelons despullats de segon plat de menú. Restaurant "El cruce". Sant Celoni.